Dr. Szabó Gábor

Dr. Szabó Gábor

ügyvéd

Bemutatkozás

Dr. Szabó Gábor vagyok, 1997-ben végeztem Szegeden a JATE ÁJTK karán, ahol cum laude diplomával szereztem jogi doktorátust. Ezt követően 1 évet dolgoztam egy belvárosi német-magyar nyelvű ügyvédi irodában.

Majd 1998-2002-ig dolgoztam a Pest Megyei Bíróságon /ma Budapest Környéki Törvényszék/ a büntető, a polgári és a közigazgatási kollégiumában, ahol olyan kiváló oktatóim voltak többek között, mint dr. Gál Judit kollégiumvezető a Gazdasági társaságokról szóló törvény egyik szellemi kidolgozója, ill. dr. Tölg Molnár László a Fővárosi Ítélőtábla egyik legkiválóbb táblabírája a polgári kollégiumban, valamint dr. Miszori László büntetőbíró tanácselnök.

2000-ben szakvizsgáztam jeles eredménnyel. 2001-ben alapítottam a jelenlegi ügyvédi irodámat.

2000-2003-ben a Corvinus Egyetemen közgazdász végzettséget szereztem, diplomamunkám „Az ingatlan beruházási projektek elméleti és gyakorlati megközelítései az utóbbi évek hazai ágazati és piaci tendenciáinak tükrében”.

2007-2009-ben az egyik országos népszerűségű televízióban a heti rendszerességű „Együtt a biztonságért” műsorában állandó vendég voltam, mint jogi szakértő. 2008-tól publikálok a Dunakanyar Régió c. újságban jogi témájú cikkeket.

 Angol és német nyelven tárgyalási szinten beszélek. Az Egyesült Államokbeli, Kanadai, ill. más európai állambeli ügyfeleimmel skypon is kommunikálok.

Ügyvédként elektronikus aláírással is rendelkezem. Nemzetközi bírói fórumokon is ellátom ügyfeleim jogi képviseletét.